Pénzügyi meghatározásokat; F révén K

Az egyre növekvo számú befektetési termékek és a pénzügyi szolgáltatások a piacon ma is zavaros. Van össze szószedetben pénzügyi fogalmak készült, hogy segítsen megérteni néhány a leggyakoribb befektetési és pénzügyi szempontból jelenhet meg. A pénzügyi tanácsadó el tudja magyarázni ezeket a feltételeket még teljesen és megbeszéli Önnel azok, amelyek fontosak az Ön helyzetét.

Face Value - értéke egy kötvény megjeleno szemben a kötvény, kivéve, ha az érték hiányában a kibocsátó cég. Névérték ren
Pénzügyi Futures - Határidos szerzodések alapján a pénzügyi eszközökre, mint az amerikai kincstári kötvények, CD-k és az egyéb érdek-érzékeny kérdések, valuta-és részvény-piaci mutatók.

Költségvetési év - A vállalat számviteli évben. Jellege miatt a sajátos üzleti, egyes vállalatok nem használják a naptári évben a könyvelés. Tipikus példa erre az áruház keres a december 31 még túl korai idopont közeli a könyv megjelenése után a karácsonyi rohanás. Ezen okból üzletek lezárása a számviteli év január 31.. A pénzügyi év, ezért tart február 1-jétol egy éven át január 31-ig a következo. Költségvetési évben más cégek is fut július 1-június 30. a következo. A legtöbb vállalat, bár, muködnek a naptári év alapján.

Fix díjak - A cég fix költségek, mint például kötvény kamat, az általa folyósított e vagy sem szerzett, és amely levont jövedelemadó elotti nyeresége saját toke számítása.

Lakás jövedelem Bond - Ez a kifejezés azt jelenti, hogy az ár, amelyen egy kötvényt forgalmazott mérlegelését, az összes ki nem fizetett kamatok elhatárolását. Kötvények, amelyeket az alapértelmezett kamat vagy toke kereskednek lakás. Jövedelem kötvények, kamatot fizet csak olyan mértékben szerzett általában kereskednek lakás. Minden egyéb kötvények általában kereskednek "és érdek", ami azt jelenti, hogy a vevo fizet az eladó a piaci ár plusz kamat óta az utolsó kifizetés idopontját.

Emelet - A nagy kereskedelmi terület - körülbelül akkora, mint egy futball terén - ahol a készleteket, kötvények és opciók vásárolt és értékesített a New York-i tozsdén.

Emelet Broker - tagja az értéktozsde, aki megbízások teljesítésével a padlón az Exchange vásárolni vagy eladni bármely tozsdén jegyzett értékpapírok.

Formula befektetés - befektetési technika. Egy képlet kéri a változó pénzeszközök közös részvények elsobbségi részvények vagy kötvények, egy kiválasztott piaci mutató fölé emelkedik egy bizonyos elore meghatározott ponthoz képest -, és a visszatérése alapok törzsrészvény beruházások, mint a piaci átlag csökken.

Szabad és nyitott piac - egy piac, ahol a kínálat és kereslet szabadon kifejezett ár. Ellentétben áll a szabályozott piacon, ahol a kínálat a kereslet és az árak is mind szabályozni.

Alapkutatás - elemzése iparágak és vállalatok alapul, olyan tényezoket, mint értékesítés, vagyon, jövedelem, termékek vagy szolgáltatások, a piacok és irányítás. Alkalmazott a gazdaságnak, az alapkutatás figyelembe kell venni a nemzeti bruttó termék, a kamatlábak, a munkanélküliség, a készletek, megtakarítások, stb

Finanszírozott Adósság - általában kamatozó kötvényekbol vagy a társaság. Lehetnek hosszú lejáratú banki hitelek. Nem foglalja magában a rövid lejáratú hitelek, a preferált vagy a közös készlet.

Futures - tozsdei szerzodés meghatározza a jövoben a szállítási vagy átvételi elismervény egy bizonyos mennyiségu különleges materiális és immateriális termék. Az árucikkek forgalmazott határidos piacokon is tozsdeindex határidos mezogazdasági termékeket mint a búza, szójabab és a sertéshús hasa; fémek és a pénzügyi eszközök. Futures használja üzleti vállalkozások fedezeti szemben kedvezotlen árváltozások és a spekulánsok akik remélem élvezni az ilyen változásokat.

Általános Jelzáloglevél - A kötés ez biztosított egy takaró jelzálog a társaság tulajdonának, hanem lehet outranked egy vagy több másik jelzálog.

Aranyszegélyu - Kiváló minoségu által kibocsátott kötvény olyan cég, amely bebizonyította, hogy képes keresni kényelmes nyereséget alatt években és fizeti kötvénytulajdonos érdekük, megszakítás nélkül.

Ad-Up - Egy ideje számos különbözo jelentéssel. Az egyik, tagja a Tozsde a padlón járhat el egy másik tag által végrehajtása során, hogy ot egy harmadik tag. Az elso tag mondja meg a harmadik tag, hogy o nevében jár el a második tag és "feladja" a második tag neve helyett a saját.

Gold Fix - Ez a beállítás az arany ára a kereskedok (elsosorban a napi kétszeri londoni ülésén a központi bank), a javítás az alapveto nemzetközi árának meghatározására ára aranyrúd és arany kapcsolatos szerzodések és termékek.

Good Delivery - bizonyos alapveto képesítéssel kell teljesülnie, mielott a biztonsági értékesített az Exchange lehet szállítani. A biztonsági kell megfelelo formában ahhoz, hogy az adásvételi szerzodés és száll át a vevore.

Jó 'Til Canceled (ÁSZF) vagy az Open Order - Az, hogy vásárolni vagy eladni marad érvényben, amíg azt sem hajtják végre vagy törölték.

Államkötvények - kötelezettségei az amerikai kormány tekintheto a legmagasabb fokozatú értékpapírok kibocsátásában.

Növekedési raktáron - készlet társaság rekord növekedési jövedelmek egy meglehetosen gyors ütemben.

Fedezeti - vásárlása vagy eladása származékos biztonsági (például opciók vagy határidos), annak érdekében, hogy csökkentsék vagy semlegesíti egészének vagy egy részének a veszélye a gazdaság más biztonság.

Holding Company - egy társaság amely birtokolja az értékpapírok egy másik, legtöbb esetben a szavazati ellenorzést.

Viszony áll fenn - a zálogjog értékpapírok fedezetként - például, hogy biztosítsa a tartozik egyenleg a margin számlára.

Jövedelem Bond - általában jövedelem kötvények ígéretet visszafizetni elsodleges, hanem a kamatok kifizetését csak szerzett. Egyes esetekben a ki nem fizetett kamat jövedelem kötvény felhalmozódhat a követelés ellen, a társaság, amikor a kötvény esedékessé válik. Jövedelem kötvényt is kibocsátott helyett inkább raktáron.

Kétoldali - Az írásbeli megállapodást, amely szerint kötvények és adóslevelek kiadása rögzíti a lejárat dátumát, kamat, és az egyéb feltételeket.

Index - A statisztikai mérce kifejezett százalékos a bázis évben vagy években. Például, a NYSE Composite index valamennyi NYSE állomány közös alapja a 1965 50. Index nem egy átlagos.

Intézményi befektetok számára - Egy szervezet, melynek elsodleges célja a befektetések saját eszközök, illetve azok tartott bizalmi általa mások számára. Tartalmazza a nyugdíjalapok, befektetési társaságok, biztosító társaságok, az egyetemek és a bankok.

Kamat - kifizetések a hitelfelvevok fizetési hitelezok felhasználására vonatkozó pénzük. Egy vállalat kamatot fizet a kötvényei annak kötvénytulajdonosok.

Kihallgatási eszköz - számítógép terminál, amely biztosítja a piaci információk - utolsó eladási ár, idézetek, hangero, stb - a képernyon vagy a papír szalagot.

Intrinsic érték - a dollár értékét, a különbség a lehívási ár az opció és a jelenlegi pénzbeli értéke a mögöttes biztonság. Belso értéke és idoértéke a két összetevo egy opciós vagy az ár.

Beruházás - használata pénz abból a célból, hogy több pénzt, szerezzen jövedelem vagy a toke növelésére, vagy mindketto.

Befektetési bankár - is ismert, mint aláíró. A "közvetíto" között a társasági kiadó új értékpapírokat és a nyilvánosság. A szokásos gyakorlat egy vagy több befektetési bankárok vásárolni egyenesen egy vállalat egy új kérdés a készletekrol vagy kötvények. A csoport képez szindikátusi eladni az értékpapírokat az egyének és az intézmények. A befektetési bankárok is forgalmazzuk nagyon nagy blokkban a készletekrol vagy kötvények - esetleg birtokában lévo ingatlan.

Befektetési társaság - a társaság vagy benne, hogy használja a tokét fektetnek be más cégek. Két fo típusa: zárt végu és a nyílt végu befektetési alap vagy. Részvényeit zárt végu befektetési társaságok, amelyek közül néhány szerepel a New York Stock Exchange, könnyen átruházható a nyílt piacon vásárolt és értékesített, mint az egyéb részvények. Tokésítése ezek a vállalatok továbbra is azonos, kivéve, ha lépéseket a változás, ami ritkán. A nyílt végu alapok eladja saját részvényeit a befektetoknek, álljon készen vásárolja vissza a régi részvényeket, és nem szerepel. Nyílt végu alapok úgynevezett, mert azok az aktiválás nem fix; adnak ki több részvény, mivel az emberek akarják.

Beruházási jogtanácsosa - Egy amelyek fo üzleti tevékenysége cselekvés befektetési tanácsadója és teszi a befektetési felügyeleti szolgáltatásokat.

IRA - Egyedi megszüntetési számlára. Nyugdíjat terv adókedvezmények. IRA engedélyezi a befektetési közvetítokön keresztül, mint a befektetési alapok, biztosítók és bankok vagy közvetlenül a készletek és kötvények révén tozsdeügynökök.

Kérdése - Minden egy társaság értékpapírjainak, vagy a cselekmény ezen értékpapírok forgalmazásával.

Keogh terv - adó elonyös személyes nyugdíjazási programot lehet létrehozni egy önálló személy.

Több pénzügyi meghatározások találhatók a vendég http://www.slave2work.com/articles/financialdefinitions.html

No comments:

Post a Comment