Adósok "Kifizetések: Fuzzy megközelítés megtervezése

A pénzügyi szempont alapveto fontosságú bármilyen vállalkozás. Milyen támogatást kap a vállalat és a jövedelem határozza meg általános jóléte. Minden B2B vállalat az egyik fo aggodalma az ellenorizni a kifizetéseket a nem-banki adósok vagyis a kifizetések eladásokból származó áruk és / vagy szolgáltatások. Sot, ez a beáramlás lehetové teszi a vállalat felméri azok hatékonyságát, szerepét játssza az alapjául szolgáló tényezo a vállalat nyeresége. Miután eloállított egyes áruk vagy szolgáltatások,< a társaság értékesíti az vigyáz, kapott pénzt az áru - váló jövedelem. A vállalat döntoen kell ezt a jövedelmet annak érdekében, hogy képesek legyenek vásárolni egyes nyersanyagok és berendezések eloállításához szükséges új részeit az áruk. Így elengedhetetlen, hogy a társaság rendszeresen jövedelmet. Mi az a rendszeresség, ebben az esetben? Ez ugyanis a pénzt fogadó egy elore meghatározott ütemterv. Az egyik, hogy megalakult a szükségességét szem elott tartva való megfelelés a vállalat szükségleteit a finanszírozás, hogy a kiadásokat. Azonban élünk a világban, ami azt jelenti, hogy elkerülhetetlenül vannak késedelmek adós kifizetéseket. Ennek viszont vezethet teljes bontásban a pénzügyi terv. Az utóbbi okozhat egy nem visszafordítható amiatt, hogy a vállalat. Hatékony tervezése során késések a kulcsa a sikeres pénzügyi irányítás.

Tekintettel a megállapított tények érkezünk fontos a rendszer képes lenne elore jelezni a potenciális késedelmes adós kifizetéseket. Hiba (eltérés a tényleges kifizetés várható idopontját nyúlik vissza) kell minimális annak érdekében, hogy a rendszer figyelembe kell venni hatékony. Most ez egy kemény pont. Jelenlegi munkák azt mutatják, hogy az átlagos statisztikai modellek sem képes viselni igazán hatékony eredményeket lenne stabilak idot. A mi szempontból a legjobb módja annak, hogy megoldja ezt a kérdést, hogy használja az úgynevezett "fuzzy megközelítést", amely alapján a fuzzy halmazelmélet, az eredetileg javasolt L. Zadeh.

Az alapok A fuzzy halmazok magyarázni hatalmas mennyiségu cikket és könyvet - webes keresok kitalálni mi fuzzy logikával, és hogyan muködik mindez, ha van ilyen szükség. Itt csak arra utalnak, kész használható elvének elorejelzés adósok fizetési alapozva a fuzzy megközelítést. Az elv azt ebben a cikkben már megvalósult formájában egy számítógépes program. A program már tesztelt a valós adatok egy valós cég. Az átlagos négyzetes eltérés az így kiszámított becsült 3, amely azt sugallja a gondolatot, hogy az elvet itt bemutatott igen hatékony, de lehetnek további javulást.

Adott relációs adatbázis (amely lehet valóban realizált bármilyen módon, beleértve, de nem kizárólagosan, MS Access, MS Excel-szeru DB adatsorok stb) tartalmazó info a számlákon, a születési dátumokat, elnapolásáról idoszakokat az egyes adósok tényleges idopontja adósok fizetési bekövetkezett a múltban is megtekintheti a statisztikákat "Múlt fizetési késedelem". Suruségének funkciója a statisztikák lehet tekinteni, mint abnormális fuzzy meg. Erre a halmazra, címkézett "A", majd az elso három fuzzy készletek összetevoi a kapott fuzzy set "fizetési idopont elorejelzés". A suruség függvény tud adni nekünk egy általános képet arról, hogy "fizetési fegyelem" Egy adott adós a múltban. A suruség függvény, az általános esetben kerül amely több "hullám", mert ez általában nem jellemzo trendet tartalmazó hogy az hány napig adós lesz megkerülje megfizetése alól az adósság.

Eloször is, az esetek többségében az összeget napos fizetési késedelem egy véletlen változó. Lehet ingadozó egy pár napon belül "határok. Másodszor, a statisztikai elorejelzéseket késedelmek jelentosen eltéro lehet a különbözo idoszakokban. Ez azért van, mert B2B kapcsolatok nem statikusak, még kialakulóban vannak mindig. Elofordul, hogy a vállalat értékesítési jön a "kezet" a vásárló társaság az utóbbi fizetni egy pár nappal korábban, míg néha a vásárló társaság kell néznie átmeneti pénzügyi problémák (pl. eredo hatalmas hitelt vissza kell juttatni a bank A vásárlás cég), hogy a vásárló cég arra figyelmeztet, az eladási cég, hogy lehet némi késedelem a kifizetések. Ez tükrözodik egy másik eleme a létrejövo fuzzy elorejelzése, - fuzzy meg "C". Ez tulajdonképpen egy nyelvi változót "fizetési késedelem valószínuleg" fuzzy meg. A nyelvi változó hozhat a következo értékeknek: "Semleges" (ami azt jelenti, hogy nincs külön jogokra a fizetési késedelem értékét az adott adós), "A kisebb fennakadás lehet", "A kisebb fennakadás a legvalószínubb" "A nagy késedelem valószínuleg" "Egy on-time fizetés legvalószínubb", "elore fizetés valószínuleg". Minden ilyen kifejezés-érték saját tagsága funkcióját. Az ennek megfelelo tagsági függvény használata, amikor minden épület egy elorejelzést adott adósnak. A tagsági függvények a ciklus-értékek a nyelvi változót "fizetési késedelem valószínuleg" az alábbiak:

"Egy on-time fizetés valószínuleg": y = SQRT (1-ABS (x) / 2) x tartozik [-2; 2]

"Egy kis késlekedés nagy valószínuséggel": y = SQRT (1-ABS (x-4) / 3) x tartozik [1; 7]

"Egy kis késlekedés lehetséges": y = (1-ABS (x-4) / 3) ** 2, x tartozik [1; 7]

: "A nagy késedelem valószínuleg": y = SQRT (0,25-(12-x) / 24) 0,5, x tartozik [6, 12]

y = (0,71-(6-x) / 4,23) ** 2, x tartozik [3, 6)

y = 0, x12

"Semleges": y = 0,5

"" A fizetés elore a legvalószínubb ": y = 1/SQRT (ABS (x)), x

No comments:

Post a Comment