A Gold-hoz-Olaj és arany-To-Ezüst arány - Mit mondanak?

Az arany-to-olaj arány a tíz évre magasságra - egy uncia arany vásárlása most 22 + hordó nyersolaj WTIC. De mit is jelent ez?

Az egyének, arany továbbra is a legjobb elleni biztosítás jövobeli sokkhatás és a legjobb értékmegorzoként. - William Rees-Mogg, a Times Online

Került sor egy csomó beszélnek mostanában arról az arany-to-olaj és arany-to-ezüst arány. Ez értheto is, mivel mindegyik arány további kívül ütés mint már hosszú ideje. Az arany-to-olaj arány egy, a most tízéves magasságra. Az a
Az arany-to-ezüst a 200-havi mozgó átlaga 57 és a folyó érték (a cikk írásban) a touch fölött 69 - jelent egy uncia arany értéke 69 uncia ezüstöt. A 200-hónapra egyszeru mozgóátlag azt mondja, hogy 57-közelebb a norma. Annak érdekében, hogy hozza jobb, mint 20%-os felárat az arany ára versus ezüst (alapuló amerikai tozsdén forgalmazott határidos szerzodések).

Elemzok nézett e kapcsolatok és jöjjön néhány érdekes következtetéseket. Néhány érzem erosen hogy itt az ideje vásárolni olaj (vagy ezüst). Mások úgy érzik - elég ostobán véleményem -, hogy itt az ideje, hogy rövid arany. Hadd fejtsem ki néhány kulcsfontosságú pontot ide, gyere csak saját következtetéseket.

Eloször is, számos befekteto és a kereskedok ütött való szoktatása dobott arany-, olaj-és ezüst minden-ba ugyanazt a vödör - az "inflációs várakozások" kukába. Oka az,, Amikor az infláció jön ordítozó hát, ez az egész jöjjön zúgó vissza is (mint a papír értéke valuták elmerül).

Ez az alapveto elmélete. De ez is egy kicsit leegyszerusített. Meg kell elfelejteni, hogy mindhárom áruk vezeto "kettos életét," hogy úgy mondjam. Van még az egyenlet, mint az inflációs várakozások.

Olaj ipari szerepének

Olaj, emlékszem, egy ipari jó. Használjuk, hogy a hatalom szinte mindent, ami mozog (és egy csomó dolog, hogy ül még).

Során olaj tuzték ki, 147 $ egy hordó, a világ barreling elott (no pun szánt) teljes gozzel. A globális gazdasági fellendülés volt folyamatban, és a kínálat / kereslet egyensúlyát az olaj nagyon szuk.

Amikor a globális gazdaság zuhant recesszióba, bár a globális olaj iránti kereslet csökkent is. That csúszik a kereslet a marginális volt elég ahhoz, hogy küldjön olajár összetöro át a szót. Ne feledje, hogy a keresleti áruk esetében (és a legtöbb mindent jönnek belegondolok) határozzák meg a mozgásteret. Az árat meg a leginkább kétségbeesett vevo (vagy szorongás eladó).

Tehát amikor nagyon kevés napfény kereslet és kínálat közötti, nyersolaj árának csak tartott meneteltek magasabb. De nem kell sok a drop-off kereslet elott, hirtelen a világ már felesleges olaj, a kéz, ahogy már nem égett ki minden utolsó csepp a 86400000 hordók szivattyúzzák ki minden nap.

Amikor a koolaj ára ment szabadesés, éles szemu traders látott esélyt tárolni a cuccot a tartályhajók és várni a magasabb árak vissza. De végül leginkább a tároló létesítmények megtelt, és a cucc csak jöttek. És így durva tovább csökkent. Olajcsúcs még mindig érvényben, ne feledd. Ez csak egy hosszú távú típusú jelenség, hogy szüksége van egy növekvo globális kereslet tendencia igazán hatással.

Amikor a világgazdaság kerül pályára, az olaj iránti kereslet is könyörtelenül ketyeg másolatot készíteni. Gondolom, a hosszú távú olajkereslet a tut egy telefonos: Egy bizonyos pont növekedést fog minket 86 millió hordó / nap ... 86500000 ... 87000000 és azon túl.

Ha azokban a napokban jött vissza, az olaj drága lesz újra, mint mi fut fejjel egy termelési plafont. Most azonban az olaj van olcsó.

Az Arany homéro

Gold egy "kettos életet" túl. Vagy talán két kettos életet, ha gróf ékszerek és ünnepi kereslet. A kettos életet fogunk beszélni, itt az arany szerepe, mint az általános szorongás barométer - egyfajta homéro, hogy a világ csinál. Arany a végso eszköz safe haven. Ez a dolog, amit vesz mikor semmi más nem lehet megbízni.

Továbbá, az arany szerzett a safe haven hírnevét egy története több ezer éves, míg a mai Fiat valuta kísérlet kevesebb mint 40 év (nyúlik vissza Nixon becsukta az arany ablak 1971). Négy évtized szemben több évezredes ... Hmm, van olyan csoda, az emberek bolyhosító aranyra ebben az idoszakban a nagy felfordulás?

A többi vad dolog aranyat a kínálat / kereslet kép. Mi csak beszélgettünk a csúnya supply kép a koolaj most - hogyan dolog csordultig mert a világ nem ég meg.

Arannyal az ellenkezoje igaz. Csak nincs elég arany a világon, hogy egyenletes kezd-hoz eleget a teljes kereslet most. Úgy vélik, hogy a teljes dollár értéke az összes valaha bányászott arany, a jelenlegi árak, az valami ilyesmi 4000000000000-4500000000000 dollárt.

Négy billió dollár egy csepp a kukába. Külföldi központi bankok már rendelkeznek legalább 3000000000000 $ értéku amerikai Treasury értékpapír, a több ezer milliárd állítva ki 2009-ben. A Federal Reserve önmagában még közel 2 milliárd dollárt annak mérleg - egy személy a papír eszközöket és kötelezettségeket összesen közel fele értéku az összes aranyat a világon!

A központi bankok szerte a világon valószínuleg szeretni saját még sok aranyat. De azt tudják, hogy nem vesz ez a méret, mert ha igyekeztek fognak futni az ár a sztratoszférában.

Éppen azért, még ma is olyan országok, mint Kína, India, Oroszország és Japán 3% vagy annál kevesebb a teljes tartalék állományát arany. Amennyiben tett összehangolt erofeszítésekre árok-dollárban denominált eszközeinek és akár a teljes az arany ára is felrobbanhat.

Beszerzése, igény és Szorongás

Figyelembe véve ezeket az információkat, az extrém magasságra is az arany-to-olaj arány, hogy tökéletes értelme.

Olajat egy mély havazva miatt a kínálat / kereslet helyzet és a kilátások a további csökkenést mutatnak, a globális gazdasági tevékenységet. Miközben okkal, hogy a hosszú távú bullish nyers, kevés ok azt feltételezni, magasabb olajárak, amíg a globális kereslet alakulásától jeleit mutatják visszatéro formában.

Arany, a másik viszont, nagy az igény már most a biztonsági takaró - a kenocs az általános szorongások által eloidézett flailing kormányok, out-of-ellenorzés nyomdák és tömeges "ösztönzést" kap nagyobb rendszerekben a nap . Nincs elég arany megy körül most. Az éhezés a sárga fém gyantázás, sem fogyatkozik.

Mint az arany-ezüst-to-arány, arany 20%-os prémium Nem nehéz megérteni, ott sem. Míg ezüst egy bona fide "drága" fémbol, ez is egy ipari fém ... és ezüst kevesebb pszichológiai tapadás, mint a szorongás barométer.

Eljön a nap, amikor az ár az ezüst is felrobbanhat, és talán még rakéta elmúlt aranyat mintha ott állt még a százalékos teljesítménye szempontjából. De mi kell adnia egy mánia szakaszt e történni, és messze vagyunk látva, hogy csak még. Az emberek vásárolnak, nemesfémek még ki a biztonsági motívum mint egy spekulatív ennél a pontnál, és így ezüst vár.

Egy szót Gazdasági Revival

Van egy pont, ami fontos a cím. Egyes tudósok a "eladni" tábor azzal érvelnek, hogy az arany lesz érett csökkenése, amikor a gazdasági élénkülés megkezdodik, hogy tartsa. Amikor a nap süt kezd megint ezek ezért a befektetok vissza kell térni a hagyományos részvény és osz öreg arany megy vissza a szekrénybe.

Nem hiszem, és itt miért - a Fed és a Kincstár tartaná vissza a súlyos inflation a "win" ezen a ponton. Most, Ben Bernanke és az o globális ellentételezéseik hogy minden tolük telhetot, hogy harcoljon a deflációs spirál halál. Az infláció Szúnyogcsípés képest.

És így, a veszélyesen deflációs világ - egy általunk lakott ebben a jelen pillanatban - érzékelheto és tartós inflációs nyomást meg kell tennie annak érdekében, tartsuk lenyomva a számunkra, hogy egyértelmu, arról, hogy a Fed és a Kincstár megmentésére politikát dolgozott.

És mivel a tömeg stimuláció igen pontatlan tudomány, nem fogunk eljutni adja meg, az infláció is kap. Amikor dinamit the deflációs gát, hogy úgy mondjam, nem kap beleszólást akár egy csepegteto vagy egy árvíz, hogy az eredményeket. Ugyanez vonatkozik a Fed reflation erofeszítéseit.

Ez arra enged következtetni, hogy furcsa abban az esetben azt látjuk jeleit hasznosítási kíséri jelei az infláció, az arany a fejjel mozgalom valóban gyorsul. De ez tényleg nem olyan furcsa, ha belegondolsz, azért, mert az ár arany felkészülés a jövo kitöréséig az infláció itt. Vagy, hogy vagy a lealacsonyodás összes papírt valuták feledésbe merült. Egy olyan jó, mint a másik, amennyire az arany bikák érintett.

Runaway Train?

Végezetül, szeretném azt állítják, hogy a rendkívüli jellege arany-to-olaj aránya ezen a ponton csupán tükrözi a rendkívüli idok.

Láttuk a globális dekonjunktúra deflációs leüt az olaj ára is általános aggodalom és félelem valuta lealacsonyodás küldte az arany ára robbanása magasabb. Mi is látni jelentos eltérés a kínálat / kereslet kép, sok olaj megy kerek de nem elég közel a sárga cucc.

Én megvédo a darab megy a hosszú olaj-és gázipari valamikor a jövo év, de nem is valutaként lealacsonyodás játék. Megvárom a globális kereslet mutatkozni az élet utazás elott, hogy a vonat. Mint az arany vonat ... ha a 900 $ szinten tart, láttuk egy másik zendült fejjel mozgás amint minden a "várjunk egy pullback" emberek idegesek és kos be

És ezüst, amely még nagyon is játszott a második hegedu ezen a ponton valószínuleg kezdeni fog nuts ha elérjük az igazi "mánia" szakasz - amelynek közelében sem vagyunk csakúgy még.

No comments:

Post a Comment