Készítettek egy eros nemzetközi valuta

Évszázadok során a komplex pénzügyi rendszereket és a csavart felekezet, mindig volt egy valuta vagy két amelyek állt, és jelentos hatást gyakoroltak a nemzetközi gazdasági és pénzügyi struktúrák. A görög drachma a harmadik században az USA-dollár a 20. század egyik pénznem mindig emelkedett, bármely idopontban uralják a globális monetáris rendszer.

Vonása a fontos nemzetközi valuta stabilitását. Ez viszont a csuklós több tényezot, amely Robert Mundell egy közgazdaságtan tanár, Nobel-díjas fels
1. Mérete tranzakciók Tartomány. A piac mérete, amelyen a pénznem kering hatással van a likviditás és a képessége, hogy ellenálljon a pénzügyi és gazdasági válságok. A német újraegyesítés, 1990-ben például volt egy ilyen súlyos terhet az ország gazdaságának, hogy szinte idézte utóbbi összeomlástól. Növekedése a kormányzati kiadásokat kellett hitelekbol finanszírozott és a kirepülés gazdaság Kelet-Németország kellett újítani. A teljes költség az újraegyesítés becslése szerint 1500000000000 €. Most, elképzelni, ha ez történt volna a sokkal kisebb gazdaság Málta. Míg tartott, Németországban kevesebb mint két évtizede a gyógyulni, akkor volna egy kisebb országnak sokkal hosszabb kap ki magát a gödrök és a következmények volna sokkal rosszabb lett. Úgy vélik továbbá, hogy a valuta által használt 100 millió ember van feltétlenül több folyadék mint valuta keringo körében lakossága 10 millió.

2. Stabilitását a monetáris politikát. A stabil a monetáris politika jár az ellenorzött infláció, és nem hirtelen és széles köru ingadozás a valuta árfolyama. Figyelembe másik példa Németország történetében a hiperinfláció a német védjegy a 1920-as években tették szinte értéktelennek hogy új valuta kellett kiadni. Mundell mondta többféle módon elérni a stabil monetáris politika. Összpontosító stabil árfolyam lenne a legjobb lépés egy kis, nyitott gazdaság, amely közel fekszik a pénzügyi óriás (pl. Belgium Németország). A nagyobb államok, ellenorzése az inflációs ráta lesz hatékonyabb eszköze annak, egészséges a monetáris politika.

3. Hiánya Controls. Deviza ellenorzések által bevezetett korlátozások az állam a vételi / eladási külföldi valuták által lakosok vagy a vételét / eladását helyi valutában nonresidents. Ezeket a korlátozásokat engedélyezett a Nemzetközi Valutaalap az átállás gazdaságok de egy nevetséges dolog elo a pénznem melynek célja a súlyosan érintett a nemzetközi tranzakciók. A valuta nem lenne hatékony a nemzetközi monetáris rendszerek, ha ez nagyrészt konvertálhatatlan.

4. Ereje és folytonossága a központi állam. Politikai stabilitás elofeltétele a monetáris stabilitás. Egyszeruen fogalmazva, a széteso állam veszi valuta le, miközben az eros állami tesz utat a stabil valuta. A svájci frank, például tekintik paradicsoma valuta miatt Svájc politikai semlegesség. A katonai ereje az Egyesült Államok is hivatkozott, mint egyik fontos tényezoje fenntartásában dominanciáját a dollár.

5. Visszakapcsolási érték. A fontos valuták a múlt egy jó dolog lesz nekik: n voltak konvertálható arany vagy ezüst. Ez volt visszakapcsolási értéket. Az USA-dollár volt egyenértéku arany alatt a Bretton Woods-i rendszer. Után fordult a Fiat valuta, a dollár erossége függ a jó hírnév, az Egyesült Államok, mint az eros állam és a katonai szuperhatalom. Másrészrol, az euróra, mint feltörekvo valuta jelentos még, hogy megállapítsa kisegíto érték.

No comments:

Post a Comment