USA 1929 világválság Vs 2008 Pénzügyi, Lakás, hitelválság

Nagy gazdasági világválság 1929-ben történt. Ez elvitt több mint 10 éve gyógyítani.

Hatása a depresszió:

13 millió munkanélküli lett.

Az ipari termelés csökkent, közel 45% közötti években 1929 és 1932.

Home-épület 80%-kal csökkent az évek között 1929 és 1932.

Az 1929 és 1932 között közel 5000 bankok kiment az üzletbol.

Ez, ahol, ha a vevo kifogyott a piac .... és ez mi történik most 2008-ban. A befektetok most a pánik és a cash ki raktárról piacról.

A tömeges termelést kell kísérniük
Ehelyett elérésének ez a fajta elosztás, hatalmas szivattyú volt a 1929-1930 bevonni néhány leosztással egyre nagyobb részét a jelenleg gyártott vagyon. This szolgált számukra tokeként felhalmozódását. De azáltal, hogy a vásárlóero kezébol a tömeges fogyasztók, a megtakarítók megtagadták maguknak a fajta iránti fizetoképes kereslet a termékek, amelyek indokolják, hogy a toke újbóli felhalmozódását az új üzemek. Ennek következtében, mint egy póker játék, ahol a chipeket koncentrálódik egyre kevesebb kezet, a másik fickók tudna maradni a játékban csak a hitelfelvétel. Ha a hitel elfogyott, a játék megállt.

Adósság tekintik egyik oka a gazdasági világválság, különösen az Egyesült Államokban. Macroeconomists köztük Ben Bernanke, a jelenlegi elnöke az amerikai Federal Reserve Bank, A felélesztette az adósság-defláció Tekintettel a nagy gazdasági világválság származik Arthur Cecil Pigou és Irving Fisher: az 1920-as amerikai fogyasztók és a vállalkozások hivatkozhatnak az olcsó hitelek, a korábbi vásárolni fogyasztási cikkeket, mint a automobilok és bútorok, az utóbbi pedig a tokebefektetések a termelés növelésére. Ez táplálta rövid távon eros növekedésre, hanem teremtett a fogyasztók és a kereskedelmi adósság. Emberek és a vállalkozások akik mélyen az adósság esetén ár defláció megjelent, vagy a termék iránti kereslet csökkent, gyakran kockáztatta hiba. Sok jelentosen csökkenteni a jelenlegi kiadások lépést tartani idot kifizetések ezáltal csökkenti a kereslet az új termékek. Vállalkozások kezdett megbukik az építoiparban a munka és a gyári megrendelés zuhant.

Masszív elbocsátások történtek, ami az amerikai munkanélküliségi arány több mint 25%-át 1933. Bankok, amelyek már finanszírozott az adósság kezdett nem mint adósok nem fizetik vissza az adósság és a betétesek megpróbálta visszavonni a betétek tömeges beindítani, több bank fut. Kormányzati garanciák és a Federal Reserve banki szabályozás, hogy megakadályozzák az ilyen nél alszik nem voltak hatékonyak, vagy nem használják. Bankcsodök vezetett elvesztését milliárd dollárnyi vagyon.Fennálló tartozások lett nehezebb, mert az árak és a bevételek csökkentek a 2-50%-, de a tartozások változatlan maradt dollár összeget. Miután a pánik az 1929-es, és az elso 10 hónapjában 1930, 744 amerikai bank nem. (Az összes, 9000 bank nem az 1930-as). A 1933, a betétesek már dollárt veszített 140 milliárd betétek.

Bankcsodök snowballed as kétségbeesett bankárok hívott kölcsönökrol, amelyeket a hitelfelvevok nem volt ido vagy pénz visszafizetésére. A jövobeni nyereségek keres szegény-, toke-befektetések és az építkezések lelassult vagy teljesen megszunt. Szemben a rossz hitelek és romló kilátásai a túlélo bankok még inkább konzervatív hitelezési. Bankok építették fel a tokét tartalékok és a tett kevesebb hitel, ahol fokozott deflációs nyomás. Ördögi körét a fejlett és a zuhanás felgyorsult. Ez a fajta önálló súlyosbítja folyamat lehet fordult 1930 recesszió egy 1933 nagy depresszió.

Federal Reserve és a pénzkínálat

Monetarists, beleértve a Milton Friedman és a folyamatban lévo Federal Reserve System elnöke Ben Bernanke, azzal érvelnek, hogy a nagy gazdasági világválság okozta pénzügyi összehúzódása, a következménye a rossz politikai döntéshozatalt az amerikai Federal Reserve System és folyamatos válság a bankrendszerben. E szerint a Federal Reserve, hogy nem jár el, lehetové tette a pénzkínálat mért az M2 csökken egyharmad 1929-1933. Friedman azt állította, hogy lefelé fordítsa a gazdaságban, kezdve a tozsdei összeomlást volna egy újabb recesszió. A probléma az volt, hogy néhány nagy, állami bankcsodök, különösen a Bank az Egyesült Államokban termelt pánik és széles körben fut a helyi bankok, és hogy a Federal Reserve Szo tétlenül, míg a bankok estek. Azt állította, hogy ha a Fed volt biztosított sürgosségi hitelezés ezekkel a kulcsfontosságú bankok, vagy egyszeruen csak vásárolt államkötvényeket a nyílt piacon likviditást és növeli a pénzmennyiség után a legfontosabb bankok esett összes többi bankok nem esett után a nagyok nem, és a pénzkínálat sem csökkentek, mivel a mértékben és olyan gyorsan, mint annak idején. A lényegesen kisebb pénz megy körül, üzletemberek nem kap új hiteleket és nem tudott még csak a régi hitelek megújult, arra kényszerítve sokan abba való befektetés. Ez az értelmezés hibáztatja a Federal Reserve a tétlenségre, különösen a New York-i ágat.

Az egyik ok, amiért a Federal Reserve nem jár, hogy korlátozza a csökkenés a pénzkínálat volt a rendelet. Abban az idoben a hitel összegét a Federal Reserve is probléma volt csak törvényi kötelezettség részleges arany támogatását, hogy a hitelintézetek. A késoi 1920-as években a Federal Reserve már majdnem megüt a határértéket a megengedett hitelt lehetne mögött az arany a birtokában vannak. Ez a hitel volt formájában Federal Reserve kereslet jegyzetek. Hiszen a "ígérete arany" nem annyira jó, mint az "arany a kéz" alatt a bank-nél alszik ezek egy része a kereslet megjegyzések voltak válthatók Federal Reserve arany. Mivel a Federal Reserve találta a határérték a megengedett hitel, bármilyen mértéku csökkentése arany annak boltozatát kell kísérnie egyre jobban csökken a hitel. Több éven át a Nagy Depresszió, magán tulajdonban arany nyilvánították az illegális, csökkenti a nyomást a Federal Reserve arany.

Hasznosítás része ....

A masszív újrafegyverkezéshez politikáknak fenyegetés ellen a náci Németország segített ösztönözni gazdaságának Európa 1937-1939. 1937, a munkanélküliség Nagy-Britanniában esett vissza 1,5 millió. A munkaero mobilizálása után kitört a háború 1939-ben fejezodött be munkanélküliség.

Az Egyesült Államokban a nagy háború kiadások megduplázta a GNP vagy maszk hatásai a depresszió vagy alapvetoen véget a válság. Üzletemberek figyelmen kívül hagyja a szerelési nemzeti adósság és nehéz az új adót, fokozva azok erofeszítéseit a nagyobb teljesítmény kihasználása nagyvonalú kormányzati szerzodéseket. Termelékenység megugrott: az emberek többsége dolgozott a túlórát és feladta a szabadidos tevékenységek pénzt után oly sok nehéz éveit. Az emberek elfogadják az adagolás és az árak ellenorzése az elso alkalommal egy kifejezési módja, hogy támogatja a háborús erofeszítéseket. Költség-és árképzési loszerek szerzodésekben garantált a vállalkozások a nyereség nem számít, hogy hány gyenge munkavállaló alkalmazotti létszám vagy hogyan eredménytelennek bizonyulnának, az technikákat használják. A kereslet volt hatalmas mennyiségu háborús szállítások mielobbi függetlenül költség. Vállalkozások bérelt minden ember elol, még akkor is, vezetoi hangot kamionok fel-és lefelé utcákon kolduló emberek kérni munkahelyet. Az új munkavállaló szükséges cseréje 11 millió munkaképes korú ember szolgálatot a hadseregben. Ezek az események felnagyított szerepét a szövetségi kormány a nemzetgazdaságban. 1929-ben, szövetségi kiadások elszámolása csak 3%-os GNP. Között, 1933 és 1939-ben a szövetségi kiadások megháromszorozódott, és a Roosevelt kritikusok azzal vádolta, hogy o fordult Amerika egy szocialista államban. Azonban a kiadások a New Deal volt, sokkal kisebb, mint a háborús erofeszítéseket.

No comments:

Post a Comment