Tulajdonjogok és az EU-ban

Az Európai Közösség (továbbiakban úgy is mint az Európai Gazdasági Közösség) a következo feladatokat látja létrehozását a közös piac és fokozatos közelítése gazdasági tagállamok politikáinak. A fogalom közös piac kerül meghatározásra a területen, amely két vagy több tagállam megállapítja, hogy eltörli vámtarifák és más kereskedelmi akadályok a felek kölcsönös kereskedelem, a meg-egy közös külso vámtarifa harmadik EU-n kívüli országokkal és alkalmazza azt az elvet a szabad mozgása a források term
Az egyik alapveto elve az Európai Unió az áruk szabad mozgását a tagállamok között. Így a tagállamoknak tilos bármiféle korlátozás behozatali vagy kiviteli akadályozhatja a szabad mozgását, kivéve, ha az EK törvény ezt lehetové teszi. Az Európai Unió intézményei útján eszközök és jogszabályi eloírásoknak törekszik, hogy dolgozzon egy szabad kereskedelmi hálózat, amely nem szenved a vámok, mennyiségi korlátozások, vagy más, azonos hatású díjakat a behozatalra, illetve kivitelre.

Míg a tagállamok eloírják, ilyen jellegu korlátozásokat annak érdekében, hogy saját érdekük védelmében, a Bíróság, keresztül határozatok, jogi aktusok annak érdekében, hogy az EK jogszabályok alkalmazását. Az áruk szabad mozgása azt jelenti a gyakorlatban, hogy nincs rendeleti vagy korlátozás kerül sor a tagállamok határain a cikk 25., 28. és 29. cikk (ex 12., 30 és 34), megtiltani. Pontosabban, amíg Európai Unió próbálják korlátozásokat a nem pénzbeli vagy vagyoni jellegu határokat, a Bíróság acts egy "or" vizsgálatával jogi alapját és célját a követelt összeg.

Az ilyen korlátozásokat, illetve tilalmakat nem kell azonban jelenthet önkényes megkülönböztetés vagy rejtett kereskedelmi korlátozás a tagállamok között. A tagállamok van a forrásokat a 30. cikk (korábbi 36. cikk) A Szerzodés eloírja az említett kivételeket intézkedés igazolása azonos hatású mennyiségi korlátozás behozatal és a kivitel csak akkor, ha nincs más intézkedést, kevésbé korlátozó a szempontból szabad mozgása az áruk, képes elérni ugyanazt a célt.

Bár a Szerzodés nem biztosít kivételt a Bíróság a múltban, hogy a díjak kivetett által eloírt feladatokat EK-jog vagy a nyújtott szolgáltatások díjai ne sérti a 25. cikk (korábbi 12. cikk). Vonatkozó 28. cikke és 29. cikkének (korábbi 30. és 36. pontját), a Bíróság bevezetett kivétel nevezett szabály oka. Lehetové teszi hogy a korlátozások lehetnek az árukra kivetett mindaddig, amíg a Bíróság lehetové teszi számukra.

Megkötése, a bizonyítási teher, hogy az intézkedés indokolt fekszik a tagállam aggodalmát, valamint a Bíróság döntését. Abban az esetben, ipari és kereskedelmi tulajdonjogok peres magánfelek közötti teher fekszik kéro fél ellenzi behozatala vagy értékesítése az érintett termék. Mentés intézkedések védelmére vonatkozó közrend vagy közerkölcs, a további intézkedések elfogadását tiltó termékek forgalomba hozatalához, és képessé veszélyeztetik az áruk szabad mozgásának jogszeruen forgalomba egy másik tagállamban, arra kötelezi a tagállamokat, az érintett információcserét folytat a Bizottsággal hogy ez utóbbi számára lehetové kell kezelni az ilyen intézkedések érintik az áruk szabad mozgását és rendezni megfeleloen a vállalkozások és fogyasztók a felmerülo problémák kapcsán a belso piacon.

No comments:

Post a Comment